maanantai 28. elokuuta 2017

Kesäkurpitsa-sitruunahillo

Hei pitkästä aikaa, rakas lukijani! 

Pitkä ja lämmin (hahaahahahahhaa!) kesä alkaa kääntyä syksyksi. Kesän satoa monissa muodoissaan laitetaan nyt kotikeittiöissä talteen talven varalle. Yksi varmoista lähestyvän syksyn merkeistä on kesäkurpitsareseptien metsästys. Meillä on kokattu kesäkurpitsoista herkullista sitruunaista hilloa jo toistakymmentä vuotta ystävältä saadun reseptin mukaisesti. Tämä hillo on lasten suosikki, ja se maistuu erinomaisesti lettujen tai pannarin päällä. Kannustan kokeilemaan! 

Kesäkurpitsa-sitruunahillo


2 litraa kesäkurpitsapaloja (noin 1,5 kg)
2 dl vettä
2 sitruunan mehu
8 dl hillosokeria
1 tl hienoksi jauhettua kardemummaa

Kuori ja paloittele kesäkurpitsa. Mitä enemmän jätät kuorta, sitä vihreämpi hillo. Poista siemenet, jotta hillosta ei tule liian löysää. Siemenet voit hyödyntää muussa ruuanlaitossa, esim. sämpylätaikinassa tai pastakastikkeessa. Keitä kesäkurpitsapalat vesitilkassa pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää soseeseen hillosokeri, sitruunamehu ja kardemumma, ja keitä vielä 10 minuuttia. Voimakkaamman sitruunan maun saat, jos lisäät soseeseen myös raastettua sitruunankuorta. Sitruunan voi myös korvata limellä. 

Tölkitä kuumennettuihin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja kommentoit!